2010 i bilder

Jag glömde massa saker som Tune & Idas bröllop och vår flytt så här kommer 2010 i bilder också :)





























Mitt år 2010

Vilket år, så mycket förväntningar, så mycket sorg men samtidigt så mycket glädje.

Året började med många tårar när jag lämnade Sats jakobsberg för Sats Marievik. När jag steg in första gången på Marievik var mitt hjärta i tusen delar. Jag ville verkligen inte! Det kan låta så fånigt nu i efterhand med alla människor i Jakan betyder så otroligt mycket för mig. Marieivk blev verkligen en utmaning men det är det bästa jag har gjort!! Linn <3 Sats Marievik

Sen hände något jag aldrig trodde skulle kunna hända. Som vi "barkarby-girlsen" har pratat om att "när som helst kommer någon i vårt gäng begå självmord." Det hände ju alla andra gäng? Jag tänker inte skriva ut vad som har hänt. Tror att alla som läser min blogg redan vet vad jag menar. Det enda positiva det förde med sig var att alla vi glömde gammalt groll & insåg att "vi har bara varandra"(Thomas di Levas låt) Kanske inte är så längre men för några månader så var vi verkligen tillbaka till ja vilket åt var egentligen Vårt bästa? <3

Sommaren kom & jag och Robin hade planerat en resa till nånstans i europa men när vi fick skatteåterbäringen så fick jag en spontantkänsla & längtade efter min familj i USA. En vecka senare var vi på flyget till USA. Så mycket glädje, så många minnen som jag alltid kommer att ha med mig. Det starkaste blir utan tvekan vår krock. Den rädslan, paniken, chocken, hur jävla arg jag blev, tårarna, längtan efter mamma, saknanden av sveriges lagar men även den otroliga tacksamheten över det amerikanska folkets ingripande & deras hjälpande hand.

Samma dag som jag ringde mamma & berättade om krocken fick min morfar en stroke. Dem kom flera gånger till efter det. Dagen efter deras bröllopsdag, skulle tippa på 54 bröllopsdag så vaknade han upp på hemmet som han bodde på och sa "idag dör jag", 1 minut senare fick han en sista stroken, 2 timmar senare höll jag hans hand & kysste honom på pannan & han slöt ögonen & tog sitt sista andetag. Vila i frid älskade du, det var helt enkelt Time to say goodbye, som förövrigt var en av låtarna som spelades på hans begravning.

Sommaren var otrolig. Samtidigt som jag hade tappat kontakten med många av mina gamla vänner så öppnades nya möjligheter & jag fann en ny vän. Linnea Karlsson En otroligt varm, glad, omtänksam, generös, rolig och halvknäpp tjej som har fått en stor plats i mitt hjärta. Vilka kvällar vi hade i sommras, du, jag, Robin & Sebbe. De allra bästa kvällarna var med er!

Sommaren tog slut & dags att jobba. Det gick inte många månader innan min mamma ringer och jag hör paniken i rösten. Zandra har hamnat på akuten. Jag väljer även här att inte berätta mer om det. Ni som står mig nära vet vad som hände den kvällen. Jag kan säga att aldrig har jag varit så rädd. Det kändes som om någon tog ett hårt tag min själ och mitt hjärta. Jag kunde inte andas. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. DU är mitt allt.

Robin fick sitt dröm obb som yrkesmilitär. Jag är stolt fru till en militär. Snygg är han också i sina uniformer :)

Onsdagen den 24 november hände det som inte fick hända. Mina älskade Z & R förlorade sin son. Än idag kan jag inte förstå varför i helvete det blev som det blev? Hur fan rent ut sagt kan livet vara så grymt? Vad har ni nånsin gjort för att förtjäna det här? Ängeln Leon finns hos oss alla. En ängel kom - log & vände om

Jag skrev ett brev till min pappa.
Jag tyckte det var på tiden att han förstod var det är han gjort. Jag har länge tvekat om att lägga ut här var det stod i brevet men här får ni en glimt av var som försigår i mitt huvud:

22 år

Nu är jag 22 år och jag trodde att jag redan har släppt mitt förflutna. Men när vi var på Jägersro och du började dricka Xanté i dricksglas hemma hos Zandra kl 11:30 så fick jag diarré. Det är något som jag har haft sedan jag var liten. Så fort någon drack, speciellt du men även andra, så krampade min mage. Jag blir livrädd.

Ditt livs största misstag måste ha varit november 1993 när du valde att lämna dina döttrar, dina små flickor och flytta 60 mil ifrån dem. Du har missat allt, pappa. Du har missat hela vårt liv. Du har missat alla julaftnar, min första dag i skolan, min första pojkvän, skolavslutningar, sånguppträdanden, min första hjärtesorg, min 18årsdag, när jag tog mitt körkort, min student, min första egna lägenhet. Om du kommer att fortsätta att dricka alkohol kommer du att missa min förlovning, mitt bröllop, DINA barnbarn. Är det värt det?

Om du vill att vi ska kunna umgås, ska det ske under absolut nyktra förhållanden & utan dina utskällningar. Jag vet att jag är lik mamma. Jag vet att du inte tycker om det, du har sagt det. Jag är stolt över att vara lik mamma. Mamma är en varm, generös, omtänksam, intellektuell kvinna i sina bästa år.


Jag, Sebbe, Robin & Linnea bokade vår första resa ihop. Och vi ska inte var som helst utan vi ska till USA. Känslan jag hade när vi bokade är priceless. Lycka, längtan & hur otroligt tacksam jag över att ha dem som vänner....


Ojoj, vad mycket text. Jag förstår att ni inte kommer att läsa allt men det här var som terapi för mig. Ni borde göra samma sak! Sen är det väldigt roligt att om nåt år gå tillbaka och läsa vad man kände då :)
Gott nytt år på er :)

Så sant

Det finns alltid lite ärlighet bakom "Jag skojar bara"
Lite kunskap bakom "Jag vet inte"
Lite känslor bakom "Jag bryr mig inte"
Och lite smärta bakom "Det är lugnt"

Nyfunnen kärlek

Jag har verkligen hittat en ny förälskelse!
Petter Alla hans låtar är grymma, speciellt Fulla för kärlekens skull, Logiskt & Petter feat. September - baksmälla

Inatt vaknade jag av att Robin kom in i sovrummet. Jag säger:
"Robin, Robin Robin, Robin, du vet att du är här va?!" Gud vad bra att jag påminde honom, va?;) När jag sedan vaknade lite senare var jag genomblöt av svett. Kan inte ha sovit speciellt bra :( Har faktiskt aldrig tidigare vaknat kallsvettig. En helt ny upplevelse - äcklig sådan!

Jag är trött. Vill bara hem. Har dock American Pancakes till lunch, det ni :)
Jag ska träna ikväll. Vet dock inte vad! Dance eller Box???


"Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändratas men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser jag klart"

"Vi är på väg till en ny dag
Vi är på väg till Stockholm stad
Vi ska bli fulla för kärlekens skull
Vi har vingar av guld
och vi ramlar omkull
Och vi är fulla för kärlekens skull
Vi är fulla för kärlekens skull
Vi är fulla för kärlekens skull"

"Låt mig höra kärlekens tunga,
säg att du älskar mig.
Kärlekens tunga, kärlekens tunga,
aldrig skall jag glömma dig."

Lite Eldkvarns låttexter fick jag med också :)




Jul jul strålande jul

Jag har haft en lugn & skön jul. Summerar jag hela julen har den bestått av mig, Zandra & Robin <3 dvs helt underbar. Idag åker Zandra hem, vilket som vanligt är så himla tråkigt. Jag hatar när hon åker hem!
Som alla andra har jag tydligen också varit snäll i år då jag fick många fina julklappar bla:
-En bakmaskin
-Spadag
-Jättefina inredningsgrejer
-Vantar
-Smycken
-Tallarikar till min servis
-Pengar
-Presentkort på bodyshop
-Ljuslykta
-Eclipse
-Böcker

:)

Nu är det inte långt kvar till den 18 januari. Jag kommer inte skriva ut på bloggen vad jag ska göra, är så rädd för att få otur. Så den 19 januari kommer en glad eller väldigt ledsen Linn skriva på bloggen. Som det ser ut nu så blir det en glad Linn, jag vägrar nästan låta nåt annat hända!

Idag ska jag springa i 30 minuter & sedan på Shape kl 20:00. Har inte tränat på en hel vecka så det ska bli hur skönt som helst...
Min träningsvecka
Måndag:
30 minuters löpning + Shape
Tisdag: SatsCorePulse
Onsdag: Box
Torsdag: Löpning + Piloxing
Fredag: Zumba + crosstraining
Lördag: Vila
Söndag: SatsYoga

Jag längtar hem till min Robin!
Xoxo L


Glädjens dag

För nåt inlägg sedan så skrev jag detta:

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Tyvärr inte, livet är så fruktansvärt grymt och orättvist. Fortsätt tindra, allas vår Ängel Leon.

Jag har nu turen att skriva att det visst blev så. En nyfunnen vän, som jag hoppas bli allt närmare blev mamma för någon dag sedan. Varmt grattis till Sandra & Kim.




Hörni, GOD JUL på er :)


7

7 days to Christmas!



Gud vad jag längtar. Jag längtar efter Zandra, efter mormor. Jag längtar tills vi ska ha julgodisbak hemma hos mig & Robin den 23:e. Dricka vin & göra alla möjliga grejer: Rocky road, Julskumsfudge, Mozartkulor, marispangrisar, knäck. Mums!

Idag ska jag bara vara hemma. Fredagsmys med min älskling. Godis & någon god kycklingpasta hade jag tänkt.

Bröllop imorgon! Det ska bli mysigt. Ett vinterbröllop med en vacker brud.
Det kommer bli mycket värme, kärlek & tårar. Jag och Maria kommer som ett par. Fasen vad härligt :)
Mu & jag <3




Idag slutar jag kl 15:00 - WOHOW! Bara 3 timmar kvar! :)
TREVLIG HELG!

Kallt & trött

När det är så här kallt & jag är trött då tänker jag på vår resa till USA!
Jag kan inte riktigt tro att det är sant. Jag får fjärilar i magen. Jag tittade just på bilder & info om Key West som ligger i Florida.
Key West – en bit av paradiset

En liten bit av paradiset finner man i Key West. Här är stränderna kritvita och havet turkost. I hamnen ligger många kryssningsfartyg som trafikerar Västindien. Key West var Ernest Hemingways stad ett tag och hans hem finns här att besöka. Med rötter i Karibien, har staden en karibisk atmosfär snarare än amerikansk och det kanske inte är så konstigt när det endast är 14 mil till Kuba medan det är 26 mil till Miami.








Oh lord <3




Idag blir det Box med Mia! :)
Puss Linn.

Snart jul & nytt år

Jag gjorde en lista förra året om året som varit. Tänkte göra en likadan nu. Är väldigt kul att se tillbaka på den. Det är inte nyår än men snart :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag var med om en bilkrock. Inte att rekommendera!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Yes, en mer hälosam livsstil
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Tyvärr inte, livet är så fruktansvärt grymt och orättvist. Fortsätt tindra, allas vår Ängel Leon.
4. Dog någon som stod dig nära? Min älskade älskade morfar. Jag höll hans hand vid hans sista andetag. Jag hade föreställt mig att det skulle vara någonting äckligt och läskigt. Jag tror inte det finns något mer naturligt än att vara vid hans sida, när han fanns vid min när jag föddes. Jag saknar honom så otroligt mycket.
5. Vilka länder besökte du? Gambia & USA
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Nej jag tror inte det...
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Minns inte datumet men dagen innan min, Robins, Linneas & Sebbes semester började. Vi firade av bara fan rent ut sagt. Jag hade SÅ SJUKTkul!!!!!
8. Vad var din största framgång 2010? Att jag blev receptionistansvarig på Sats Marievik
9. Största misstaget? Kan inte komma på något. Positivt antar jag!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? I bilkrocken så blev jag mörbultad. Fick inga större skador men spenderade hela dagen efter i poolen då min nacke & rygg var illa däran. Så kotorna lättade ifrån varandra & nerver som hade kommit i kläm släpptes.
11. Bästa köpet? LÄTT - min lägenhet
12. Vad spenderade du mest pengar på? Min lägenhet & saker till lägenheten
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Gambia-resan, USA-resan, flytten ihop med Robin <3
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Alejandro & Från och med Du
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat mer!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Bekymmrat mig över pappa
18. Hur tillbringar du julen? I mamma & Peters nya lägenhet i sundbyberg. Jag, mamma, Peter, Zandra, Robin & mormor
19. Blev du kär i år? Ja faktiskt...all over again. Jag <3 Robin
20. Favoritprogram på TV? TRUE BLOOD!!!!
21. Bästa boken du läste i år? Övernskommelser av Simona Ahrnstedt
22. Största musikaliska upptäckten? Melissa Horn
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Mina Reebok Easytone skor
25. Något du önskade dig men inte fick? En ny mobil, trots att jag ÄLSKAR min
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Åt middag med mina bästa vänner & sen boulade vi
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Enkel.
29. Vad fick dig att må bra? Robin, mamma & Zandra <3
30. Vilken kändis var du mest sugen på? LÄTT Channing Tatum!!!
31. Vem saknade du? Morfar <3
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla i USA, vilket underbart folk!!

Sankta Lucia

Så mörk är natten i midvintertid 
men se då nalkas Lucia 
Hon kommer den goda med ljuset hit 
hon kommer med hälsning om julefrid 
hon kommer med ljus i sin krona 

I mörka natten i midvintertid 
vi hälsar dig väna Lucia 
Välkommen du goda med ljuset hit 
välkommen med hälsning om julefrid 
välkommen med ljus i din krona 




Glad Lucia! Jag älskar verkligen lucia. (Därav att jag ska döpa mitt barn till Lucia, i andra namn. Mormor heter det & fyller även år idag) När jag bodde hemma väckte mamma alltid mig och Zandra kl 07:00 för att se Luciatågen. Vi åt lussekatter och drack varm choklad. Det är vid såna här tidpunkter som jag verkligen saknar att bo hemma, ibland värker det t.o.m i hjärtat. Robin är ledig idagså när jag kommer hem så ska vi ha eftermiddagsfika med lussekatter & varm choklad.

Ikväll blir det Shape med Linnea. Jag längtar!!!




Träningschema denna vecka:
   Måndag:
Shape
              Tisdag: SatsCorePulse
Onsdag: Box
 Torsdag: Vila
                          Fredag: Vila alt. Crosstraining
                   Lördag: Cykel & SatsAfro
                  Söndag: SatsPowerStep




Sprid värme & tänd massa ljus ikväll & visa kärlek till de som ligger i varmt om hjärtat.
Vi har inte tid att bråka & tjaffsa!
Gud, jag älskar juletid, den enda tiden jag inte är bitter.


Helg, eller?

För många är det nog helg nu...inte för mig och Iia(som jag har förstått det som?)
Jag jobbar hela långa helgen. Visserligen så jobbar jag bara 5 timmar idag men ändå, bara tanken jobba på en helg får mig att vilja gå till Liljeholmsbron & hoppa.

Igår var en härlig dag!
Jag kom hem till mamma kl 07:30 & började baka lussebullar & jag gjorde även Julskums-fudge. SMASKENS!  Väldigt söta med dricker man akffe till blir det så himla gott. Rosa blir de också!
Sen gjorde jag Sats Marieviks birdag till Cypern-resan. Vi kan alltså vinna en resa till Cypern så jag knallade in på Huvudkontoret i sumpan igår :) Mer säger jag inte, hihi!!
Efter det så tränade vi Shape på Sats Sundbyberg. Senare på kvällen så gick vi på en vernissage i Marabouparken. Vi fick hjortronglögg & snittar. Kände mig väldigt kulturell.
Sen ost&vin framför Idol-finalen...

Ikväll ska jag & Robin köpa pizza, godis & hyrfilm. Såna kvällar får man också ha :)




Jag hittade en bild från Kina, Gud vad jag längtar tillbaka!
Jag, mamma & Zandra på kinesiskamuren - det ni !!

Träningschema v 49

Wohow! TRÄNA TRÄNA TRÄNA! Love it.

Måndag: Shape
Tisdag: Bodypump
Onsdag: Box
Torsdag: Vila
Fredag: Shape
Lördag: Vila(jobbar)
Söndag: Vila(jobbar)

Denna veckan har jag lovat mig själv att göra INGENTING i helgen! Jag vill hinna så mycket, göra så mycket - leva livet! Det jag inte inser är att "leva livet" betyder inte alltid att ha fullspäckat schema.
Robin är borta och kommer imorgon så ikväll ska jag boxas och sen kolla på Grey's hemma hos Josie med Iia.
Så fredag, lördag & söndag ska jag spendera hemma!!! Jag jobbar visserligen men innan/efter jobbet ska jag BARA vara med mig själv.


That's a promise. A promise I will keep.



:(

Jag hade sökt ett jobb som jag VERKLIGEN ville ha. HR och ekonomi-koordinator på Sats hudvudkontor.
Jag fick besked idag att jag inte fick det.

Känns så fruktansvärt tråkigt.






Är det här karma eller vad är det frågan om? Varför går INGENTING min väg?
Usch.

R.A

You think I'm pretty
Without any make-up on
You think I'm funny
When I tell the puch line wrong
I know you get me
So I'll let my walls come down

Before you met me
I was a wreck
But things were kinda heavy
You brought me to life
Now every February
You'll be my valentine

Let's go all the way tonight
No regrets, just love
We can dance until we die
You and I
We'll be young forever

You make me
Feel like
I'm living a Teenage Dream
The way you turn me on
I can't sleep
Let's runaway
And don't ever look back
Don't ever look back


Allas vår stjärna

Det gör så fruktansvärt ont i mitt hjärta.

Jag vill bara att ni ska vara lyckliga. Hur kan livet vara så orättvist?
Ni bor bokstavligen talat 1 meter ifrån mig & varje gång jag vill springa till er, pussa på er & säga att allting kommer att bli bra så blir jag handlingsförlamad. Jag vill "inte störa" samtidigt som jag vill att vi ska kunna prata om det som har hänt. Jag vill att du ska kunna komma till mig & gråta, skrika, slå eller skratta, prata  - vad du vill.

Ni kanske tror att vi inte tänker på det. Jag tänker på det varje dag.








Puss från er granne.

Lördag den 4 dec

En lång kväll blev det.
På ett sätt vill jag basunera ut för hela världen vad som sades lördag den 4 december mellan mig, Iia & Josie men på ett annat sätt vill jag bara glömma & förlåta.
Uppenbarligen sitter vissa saker för djupt för att bara kunna glömma & gå vidare.

Det enda jag kan säga är hur mycket jag skäms över oss. Så otroligt mycket. Jag trodde vi älskade varandra. Men så som vi har bettet oss - det är inte kärlek, inte någonstans. Man kan tro att det är raka motsattsen - rent hat.
Det glädjer mig att jag kände under hela vårt samtal hur mycket vi har vuxit. Vi behövde en paus från varandra för att kunna växa, inte bara upp utan för att växa som egna individer. Att kunna få känna på att få stå på helt egna ben.


Jag är så otroligt tacksam över att vi satt ner & pratade i sex timmar. Tack till er!








Josie, alla mina ord till dig är för att jag älskar dig.
Idag är dagen då du väljer att vara lycklig. Jag hjälper dig!

TREVLIG HELG!

Ja det är underbart att veckorna bara springer förbi! För allas skull. För dem som är i sorg, för dem som är i väntans tider. Inte för dem i lycka kanske? Jag är visserligen lycklig men jag vill nog mer att tiden ska gå undan eftersom USA väntar bakom hörnet(keep teeling yourself that)

I onsdag var jag & boxades med Linnea. Hur grymt som helst. Hon var jätteduktig. Det är en jobbig klass men hon körde på av bara den! :)



Idag slutar jag kl 13:30, då ska jag åka direkt för att hämta Robin <3 Han har inte varit hemma på heeela långa veckan. Skulle vara mysigt att bara vara med honom ikväll men ikväll vankas det julbord med Sats Marievik. Planerna är nog att gå ut sen men jag har varken råd eller lust att gå ut ikväll.





TREVLIG HELG & PUSS!
Linn

Äntligen onsdag!

Idag är det onsdag. Dvs Box dags! Idag ska jag boxas med Linnea istället för Mia....Det är ju Linneas första gång så :)

Min träningsvecka
Måndag:
PT med Maria
Tisdag: Cykel 45 med Lisa
Onsdag: Box med Linnea
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Piloxing med Maria
Söndag: Powerstep med Nea

När jag verkligen tänker efter så är det verkligen inte långt kvar till USA. WOHOW! Träna träna träna!!!

Men först blir det bröllop.
Allas vår Therese & Migge ska gifta sig <3 Jag är överlycklig. Finns det något finare än bröllop. När mamma & Peter gifte sig för 3,5 år sen(samma dag som Robin slutade bli min "plus 1" och blev istället min pojkvän) så läste jag en dikt av Nils Ferlin:

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut i den hårdaste mark,
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt,
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Jag grät hela dikten igenom. Den är så vacker.
Mor min ska hjälpa Therese att göra inbjudning/placering/tack-kort.



_______________________________________________________________________________________

2010 var för mig ett sorgens år:
En vän ropade på hjälp som slutade frihetsbrövning
Morfar gick bort
Jag & Robin krockade
Z & R förlorade sin prins
Min älskade Zandra gick in i väggen & spenderade två veckor hemma hos mig

Det har varit många tunga saker på ett & samma år. Självklart har det hänt många bra saker också men jag hoppas & tror verkligen på 2011



Idag blir det som sagt träning & sen sova. Jag är dödstrött.
Puss L


RSS 2.0